ROMANA | ENGLISH
CAUTARE »
CEASURI PENTRU ROMANIA
Luni, 17.Jun.2024 ia-ti timp!
Connection
ACASA
» Ceasuri de buzunar
» Ceasuri de bord
» Ceasuri de masa
» Ceasuri de mana
» Pendule
» Ceasuri de gara
» Turnuri cu ceas
» Ceasuri stradale
» ceasuri | Made in Romania
» Istorii
» Muzee
» Casa Regală a României
» Benrus - origine Romania ?
» Mofturi
» Noutati / Evenimente

SINN - ... o istorie!

Povestea unuia dintre cele mai in voga nume din orologeria moderna germana – SINN – a inceput in 1956 (alte relatari precizeaza 1961) cand, fostul pilot si instructor de aviatie, Helmut SINN a fondat compania in zona Frankfurt-ului.

Pilot in WW2, alaturi de aviatie, acesta a iubit ceasurile si a pornit prima incursiune in domeniul orologeriei ca partener in Bader-Sinn (BASI) companie de care s-a despartit cand a pornit Sinn Spezialuhren. Este interesant ca in acea perioada de inceput (pre-Sinn) a produs si vandut doar "instrumental watches", de fapt ceasuri de bord de avion. Cum Germania nu putea avea la acea vreme industrie aviatica acestea erau denumite si "rally watches". Sloganul de la acea vreme era si el interesant - "the best possible watch for the best possible price" compania vanzand direct clientilor pentru a-si reduce costurile.

Din aceeasi perioada este retinuta si performanta lui Helmut Sinn (1953) cand a castigat raliul Alger-Capetown (15.000 km) concurand pe un VW Beagle, peste ani nefiind intamplatoare prezenta unui Rallye-Set in portofoliul de produse Sinn.

Din motive neclare diversele istorii Sinn precizeaza ca an de aparitie, fie 1956, fie 1961! Povestea companiei este insa de la bun inceput una de succes, ceasurile produse fie chronografe, fie sport sau de scufundare fiind astazi foarte dorite de colectionari.

Istoria Sinn retine ceasul care a fost la bordul prototipului avionului Eurofighter dar si primul cronograf – modelul 142 S (vezi anexa) - ce a iesit in “spatiul exterior” la mana astronautului german Reinhard A. Furrer in misiunea Spacelab din 1985, D1.

Un alt ceas “mult-dorit” de colectionarii de <militare> este Sinn 1550 SG (vezi anexa) livrat in anii ‘70, in baza unui contract, armatei germane (Bundeswehr | 6645-12-146-3774) cu mecanism Valjoux 230, in fapt un ceas Heuer - 3H.

De la astfel de ceasuri, enumerate mai sus, s-au nascut in anii 1990-2000, modele de succes, multe in editii limitate sau care nu se mai fabrica astazi: 142 Ti D1, 155 sau 156 Military.

Tot lui Helmut Sinn i se datoreaza (fie si macar in parte) aparitia unor companii orlogere, un exemplu fiind acum celebra Bell&Ross. Fondata in Franta in 1992 de - Bruno Belamich ("Bell") and Carlos Rosillo ("Ross") – Bell&Ross a avut primele ceasuri fabricate de Sinn, unde Belamich se pare ca a lucrat la inceputuri. Sunt informatii cum ca primele lor 500 de ceasuri au fost finantate chiar de Helmut Sinn.

Intr-o decizie pe care a numit-o ulterior "regretabila" Helmut Sinn a vandut compania, in 1994, lui Lothar Schmidt cel care detine si astazi pozitia de CEO.

Dupa vanzarea Sinn Spezialuhren, Helmut Sinn n-a avut stare si a fondat in 1998, la 82 de ani, Jubilar Uhren ce produce sub brandul Chronosport diverse cronografe si ceasuri de pilot. Mai mult chiar, Helmut Sinn a achizitionat si un vechi furnizor al sau – Guinand Watch Co. S.A. localizat in Elvetia.

S-a retras la 90 de ani (in 2006) lasand compania Jubilar Uhren (care este localizata tot in Frankfurt/Main foarte aproape de sediul Sinn) in mainile unui colaborator, inca din perioada Sinn - Horst Hassler!

companii Helmut SINN

* * *
Special: in aprilie.2008, televiziunea germana RTL a prezentat un documentar realizat de Jochen Hasmanis. Intitulat “Die Zeitmaschine” (Masina timpului) documentarul este omagiu pentru cel considerat deja o legenda a orologeriei germane – Helmut Sinn (prezentare si secvente din trailer):


* * *

Dupa preluarea din 1994 numeroase inovatii tehnice au fost puse in practica si au inceput sa echipeze ceasurile Sinn. Trecutul lui Lothar Schmidt ca inginer proiectant la Porche Design dar si parcursul sau in International Watch Co. (IWC) au reprezentat un excelent punct de plecare pentru noua viziune ce a adus-o Sinn - Spezialuhren zu Frankfurt am Main.  Lothar Schmidt a dat o noua anvergura Sinn si in masura in care compania va reusi sa-si asigure necesarul de mecanisme (poate chiar printr-un proiect in-house) va avea multe de spus in viitor.

Referinte:

- Purelab si Mike Stuffler pe watchuseek.com

- “The History of Helmut Sinn” pe watchlife.com

- Helmut Sinn pe wikipedia.org

- Sinn (Uhrenmarke) pe wikipedia.org

- "Watches in Space | Space Cadet" pe russianwatchguide.com
- catalogul Sinn 2005 (engleza)

- Konrad Knirim | “Military Timepieces – 150 years watches and clocks of German forces”, Verlag Peter Pomp, 2002, pag. 575 - 579.

Orice completari sunt mai mult decat bine-venite!

Brasov - mai.2009

Helmut SINN
Helmut SINN

Helmut SINN
Helmut SINN

Helmut SINN
Helmut SINN

SINN NaBo 17
SINN NaBo 17

Helmut SINN
Helmut SINN

SINN 142 (M-military | S-space)
SINN 142 (M-military | S-space)

Helmut SINN
Helmut SINN

SINN 1550 SG | Heuer 6645-12-146-3774
SINN 1550 SG | Heuer 6645-12-146-3774

Helmut SINN
Helmut SINN

Helmut Sinn si Horst Hassler
Helmut Sinn si Horst Hassler

Lothar SCHMIDT
Lothar SCHMIDT

catalog SINN - 2005
catalog SINN - 2005


ACASA | CUPRINS | IN BIBLIOTECA | CONTACT

© 2008 - 2022 Ceasuri pentru Romania.
Toate drepturile rezervate.
Creat de Web Experience.
Romana English