ROMANA | ENGLISH
CAUTARE »
CEASURI PENTRU ROMANIA
Duminica, 21.Jul.2024 ia-ti timp!
Connection
ACASA
» Ceasuri de buzunar
» Ceasuri de bord
» Ceasuri de masa
» Ceasuri de mana
» Pendule
» Ceasuri de gara
» Turnuri cu ceas
» Ceasuri stradale
» ceasuri | Made in Romania
» Istorii
» Muzee
» Casa Regală a României
» Benrus - origine Romania ?
» Mofturi
» Noutati / Evenimente

Boomberg LOOP - Albini Prassa | 2019

 ("povesti si basme" din Romania)

Albini Prassa isi face un obicei ca la sfarsit de an sa vina cu surprize dintre cele mai interesante. Pentru 2019 au rezervat surpriza/uimirea/intrebarea/bucuria unui ceas non-conformist, intr-un proiect cu un producator ce si-a construit un stil pentru astfel de ceasuri.

Bomberg LOOP "pentru Romania" e o abordare la intersectia dintre arhaic si modern, o transpunere de "povesti si basme" spusa, din nou, cu ajutorul celor de la Atelierul Sezi din Alba-Iulia (cu care Albini Prassa a colaborat si pentru Tissot Centenar 1918-2018).

atelier Sezi - draft Boomberg LOOP

"Designul cadranului invită la o dubla abordare din doua perspective diferite, radical opuse și mereu complementare, care permite interpretarea grafică din două poziții, aceea a capului de lup, dar și un chip de femeie. [...] Este o trecere fină de la tradiția populară la operele lui Brancusi, care ies din cadrul istoric și depasesc timpul." (comunicat de presa Albini Prassa - decembrie.2019)

Editia LOOP este integrata colectiei Bomberg Bold-68 (pornita in 2013), colectie pentru care producatorul din Neuchatel, langa creativitatea cadranelor a dezvoltat si o varianta de transformare a ceasului de mana intr-unul de buzunar. Solutia se numeste "bayonet" si este prezentata intr-una din imaginile atasate.

Boomberg bayonet system

Mecanismul pentru LOOP este un cronograf quartz de la Ronda - 3540.D. Carcasa are 45 mm in diametru si este din inox acoperit PVD. Toate detaliile sunt prezentate in fisa specificatiilor - coloana dreapta.

Editia este realizata intr-o prima faza intr-un numar de 25 de exemplare putand fi suplimentata in cazul in care exista cerere.

Detalii despre modul de achizitie pot fi gasite pe site-ul Albini Prassa - aici.

Credit imagini: Albini Prassa si Atelierul Sezi (link-uri catre paginile Facebook). 

 

* * *
Felicitari Albini Prassa! Nu e un ceas care o sa placa tuturor (voi stiti prea bine conservatorismul ce insoteste o buna parte din universul colectionarilor) dar e o mare bucurie ca duceti "povesti din Romania" in inima orologeriei.

ACASA | CUPRINS | IN BIBLIOTECA | CONTACT

© 2008 - 2022 Ceasuri pentru Romania.
Toate drepturile rezervate.
Creat de Web Experience.
Romana English